Avdelning

AI/Analytics

Connect

Tillsammans utvecklar vi framtiden. Vill du vara med?

Stora ord, vi vet, men det är vad vi kan göra med vår kompetens i AI/Analytics-teamet!

Analytics som område på Webstep

Idag är vi strax över 30 konsulter inom Analytics vid våra kontor i Sverige och Norge. Vi startade upp teamet i Sverige i början av 2018 och har idag kollegor i Stockholm och Uppsala. I teamet finns både Data Scientists och Data Engineers från världens alla hörn. 

En av våra hjärtefrågor är kompetensutveckling. Detta är extra viktigt inom ett område som AI & Analytics där utvecklingstakten under de senaste åren har ökat markant. Våra kollegor arbetar främst i åtaganden hos våra kunder, men vi har även tagit fram interna lösningar på Webstep.

Några av våra senaste uppdrag: 

  • Arbetsförmedlingens AI-lösning för handläggarstöd. Bedömning av arbetssökande och vilket stöd och hjälp respektive person beräknas behöva. Lösningen optimerar resurser och prioritering utifrån hur behovet ser ut. Lösningen använder sig av maskininlärning.
  • Textgenomsökning för att effektivisera matchning mellan IT konsulter och uppdrag. Webstep har genom ett kundsamarbete med Brainville byggt en AI-baserad textsökningsmodell. Istället för att enbart använda sökord har vi skapat en modell som förstår innebörden av meningar och ord. På så vis effektiviseras textsökningar som ger ett högre och mer relevant sökresultat. 
  • Geo plattform med flertal användningsområden. Genom att använda data från satellitprogrammet Copernicus i kombination med väderdata har vi inom Webstep byggt en modell med många användningsområden. Modellen kan bland annat användas vid förutsägelse och övervakning av geografiskt känsliga områden och identifiering av fastigheter genom bildanalys. 


Connecta gärna med oss för att höra mer om hur din vardag som AI/Analytics-konsult skulle kunna se ut hos oss på Webstep!

"Jag jobbar som Data Scientist på Webstep i Uppsala. Jag gillar skarpt att vara del av ett Analytics teamet där vi tillsammans kan bli bättre på det vi brinner för!"

Tim Josefsson, Data Scientist Uppsala

"Working as a Data Scientist at Webstep gives me a unique opportunity to grow while helping our clients. Not only do I get to apply Machine Learning to solve problems from different domains but I also get to work in sister problems concerning data and solution deployment."

Mohamed Haseeb, Data Scientist Stockholm

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor